SWIFTWATER & FLOOD RESCUE TECHNICIAN COURSE

Rescue 3 Europe Εκδηλώσεις

23 ΜΑΡ ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ. – 26 ΜΑΡ ΣΤΙΣ 12 Μ.Μ.

H Kayak Metavasi Rescue 3 Greece / Rescue 3 Europe Training Provider, διοργανώνει Σχολή Διάσωσης Ορμητικών Νερών και Πλημμυρικών καταστάσεων της Rescue 3 Europe, στην ΄Ηπειρο και συγκεκριμένα στα ποτάμια Βοϊδομάτη και Αώο.
Ημερομηνίες: Πέμπτη 23/03/2023_Έναρξη 09:00 στην βάση μας στην Ανατολή Ιωαννίνων (39.6316556614, 20.8589670477) μέχρι και την Κυριακή 26/03/2023_Λήξη 19:00 – 20:00
Διάρκεια: 24-30 ώρες (8 ώρες είναι θεωρία και 16-22 ώρες πρακτική στο νερό ή σε υπαίθριο περιβάλλον).
Γενικοί Στόχοι
1. Να αναπτυχθεί το αίσθημα σιγουριάς και οι κατάλληλες τεχνικές για την αντιμετώπιση καταστάσεων με ορμητικά νερά.
2. Να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στην χρήση και προσαρμογή τυπικού διασωστικού εξοπλισμού σε καταστάσεις ορμητικών νερών.
3. Να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στην χρήση καινοτόμου εξοπλισμού διάσωσης σε καταστάσεις ορμητικών νερών.
Επιμέρους Στόχοι
Με την ολοκλήρωση της σχολής οι συμμετέχοντες θα:
1. Έχουν γνώση (θεωρητική και πρακτική) της δυναμικής και συμπεριφοράς των ορμητικών νερών.
2. Μπορούν να αναγνωρίσουν και να ανταποκριθούν σε σημάδια και συμπτώματα προβλημάτων υγείας σχετικών με ατυχήματα σε ορμητικά νερά.
3. Έχουν πρακτική εμπειρία στην χρήση διασωστικού εξοπλισμού στα ορμητικά νερά.
4. Είναι ικανοί να διασώσουν θύματα ατυχημάτων από το νερό.
5. Μπορούν να κολυμπήσουν με ασφάλεια σε ορμητικά νερά και να αποφεύγουν εμπόδια και επικίνδυνα σημεία σε διάφορες στάθμες νερού.
6. Έχουν την ικανότητα να συμμετέχουν σαν πλήρωμα σε φουσκωτά σκάφη με κουπί.
7. Έχουν γενικές γνώσεις περί αποδεκτών επικοινωνιακών μέσων.
8. Έχουν γνώση πάνω σε θέματα ηγεσίας κατά την διάρκεια περιστατικών διάσωσης.
9. Κατανοούν την σύσταση και οργάνωση διασωστικών ομάδων στο περιβάλλον των ορμητικών νερών.
10. Γνωρίζουν την συμπεριφορά των θυμάτων στα ορμητικά νερά.
11. Μπορούν να διασχίσουν ρηχά και ταχύροα τμήματα νερού χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους.
Παρεχόμενος Εξοπλισμός
H Kayak Metavasi Rescue 3 Greece, θα παρέχει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό της σχολής. (σωσίβια, κράνη, φουσκωτά, σχοινιά κτλ). Ο κάθε συμμετέχοντας θα παραλάβει ένα βιβλίο με όλη την ύλη της σχολής στην Ελληνική γλώσσα, πιστοποιητικό παρακολούθησης της Rescue 3 Europe, ένα σήμα Διασώστη ορμητικών νερών και μια σφυρίχτρα.
Εξοπλισμός και Προϋποθέσεις Συμμετεχόντων
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, θερμοεσώρουχα (ανάλογα την εποχή), παλιά παπούτσια με σκληρό πάτο (για χρήση στο νερό), λαστιχάκι για γυαλιά και είδη προσωπικής υγιεινής.
Για να απονεμηθεί το πιστοποιητικό είναι απαραίτητη η παρακολούθηση και αποτελεσματική συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της σχολής, καθώς και η επιτυχημένη συμπλήρωση μίας γραπτής εξέτασης. Στην επιτυχία των συμμετεχόντων επίσης συμβάλλει η θέληση για εκπαίδευση και η αντοχή σε δύσκολες και κουραστικές συνθήκες. Αν κάποιος αισθάνεται άβολα για την συμμετοχή του/της σε κάποια δραστηριότητα και προτιμά απλά να την παρακολουθήσει, οφείλει να ενημερώσει τον εκπαιδευτή.
Κόστος: 320€ (+24% ΦΠΑ) που περιλαμβάνει εκτός από την εκπαίδευση, την παροχή του εξοπλισμού, το βιβλίο της σχολής, το πιστοποιητικό, το ραφτό σήμα, αλλά και την σφυρίχτρα .
Όσοι έχουν παρακολουθήσει την σχολή πριν από τρία (3) χρόνια, μπορούν να ανανεώσουν το πιστοποιητικό τους, παρακολουθώντας εκ νέου τη σχολή, με μειωμένα δίδακτρα 150€ (+24% ΦΠΑ).
Δηλώσεις συμμετοχής: μέχρι και την Κυριακή 19/03/2023 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.kayakmetavasi.gr/ekd…/swiftwater_flood_rescue/
με κατάθεση προκαταβολής 100 ευρώ, μέχρι και την Κυριακή 19/03/2023, στον παρακάτω λογαριασμό: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΆΠΕΖΑ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: GR3901105250000052500109799SWIFT:(BIC) ETHNGRAA Όνομα Δικαιούχου: ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@kayakmetavasi.gr.
Πληροφορίες με την αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@kayakmetavasi.gr ή στο κινητό τηλέφωνο : 6944656029
Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε με το περιβάλλον των ορμητικών νερών για πρώτη φορά, για σας που το γνωρίζετε ήδη να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, ή για σας που έχετε ξανάρθει μαζί μας, σας περιμένουμε να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα!!!!!

Θα σας δούμε στο ποτάμι!!!!

Μετάβαση