Τι είναι και τι προσφέρει η Μετάβαση;

Η ιδέα ενός “χομπίστα” καγιάκερ ποταμών, να ασχοληθεί με την εκπαίδευση του καγιάκ, αφήνοντας την μέχρι τότε προσοδοφόρα εργασία του, για να υλοποιήσει την “τρέλα του” δηλαδή την εκπαίδευση καγιάκ στην χώρα μας σε όλα τα επίπεδά της. Στα δέκα χρόνια που ακολούθησαν η εκπαίδευση του καγιάκ παρέμεινε η βασική παροχή υπηρεσίας, η οποία συμπληρώθηκε για λόγους βιωσιμότητας με το rafting, τις σχολές διάσωσης ορμητικών νερών της Rescue 3 International, και τις σχολές / πιστοποιήσεις Οδηγών Rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας Rafting (IRF). Στα άλλα δέκα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα το "μενού" παροχής υπηρεσιών παρέμεινε το ίδιο, με δύο καινούργια προϊόντα / την Διάσχιση Φαραγγιών (Canyoning) και τις σχολές Τεχνικής Διάσωσης (Rope Rescue Courses) να προστίθενται την τελευταία πενταετία , με την ανάπτυξη όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων που απαιτούν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες. Την τελευταία διετία στο "μενού" παροχής υπηρεσιών προστέθηκε και η εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε Αστικό και Μη Αστικό περιβάλλον (Heartsaver First Aid / American Heart Association & Advanced Wilderness First Aid / Emergency Care & Safety Institute).

Παράλληλα με τα παραπάνω υλοποιήθηκαν: ο συντονισμός της ασφάλειας και διάσωσης κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (2004) στην Ολυμπιακή Πίστα Κάνοε Καγιάκ Σλάλομ του Ελληνικού, η υλοποίηση των Παγκοσμίων Κυπέλλων Κάνοε Καγιάκ Σλάλομ (2005,2006), του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κάνοε Καγιάκ Ήρεμων Νερών (2006), καθώς και η διεξαγωγή των εκδηλώσεων “Ημέρες Άθλησης και Ψυχαγωγίας 2008, 2010 και 2011” στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Κάνοε Καγιάκ Σλάλομ του Ελληνικού.

Με δύο λόγια η Μετάβαση είναι μια ατομική επιχείρηση, με έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τόσους φίλους – εθελοντές στο έργο της που θα ζήλευε και το μεγαλύτερο πολυεθνικό γκρούπ.

Στους ανθρώπους της λοιπόν στηρίχθηκε και στηρίζεται η Μετάβαση για την υλοποίηση όλου του προηγούμενου και μελλοντικού της έργου, με γνώμονα πάντα τον “ειλικρινά υψηλό δείκτη παροχής υπηρεσιών”.

Comments are closed.

Μετάβαση