Τι είναι και τι προσφέρει η Μετάβαση;

Η ιδέα ενός “χομπίστα” καγιάκερ ποταμών, να ασχοληθεί με την εκπαίδευση του καγιάκ, αφήνοντας την μέχρι τότε προσοδοφόρα εργασία του, για να υλοποιήσει την “τρέλα του” δηλαδή την εκπαίδευση καγιάκ στην χώρα μας σε όλα τα επίπεδά της. Στα επόμενα δέκα χρόνια η εκπαίδευση του καγιάκ παρέμεινε η βασική παροχή υπηρεσίας, η οποία συμπληρώθηκε με το Rafting, τις σχολές Διάσωσης Ορμητικών Νερών και Πλημμυρικών Καταστάσεων της Rescue 3 International, και τις σχολές / πιστοποιήσεις Οδηγών Rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας Rafting (IRF). Στα δέκα χρόνια που ακολούθησαν η βεντάλια παροχής υπηρεσιών άνοιξε περαιτέρω με δύο καινούργια προϊόντα / την Διάσχιση Φαραγγιών (Canyoning) και τις σχολές Τεχνικής Διάσωσης (Rope Rescue Courses) να προστίθενται την τελευταία πενταετία , με την ανάπτυξη όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων που απαιτούν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες. Την τελευταία διετία προστέθηκε και η εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε Αστικό και Μη Αστικό περιβάλλον (Heartsaver First Aid / American Heart Association & Advanced Wilderness First Aid / Emergency Care & Safety Institute).

Παράλληλα με τα παραπάνω υλοποιήθηκαν από την Μετάβαση: ο συντονισμός της ασφάλειας και διάσωσης κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπιακή Πίστα Κάνοε Καγιάκ Σλάλομ του Ελληνικού, η υλοποίηση δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων Κάνοε Καγιάκ Σλάλομ, του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κάνοε Καγιάκ Ήρεμων Νερών, καθώς και η διεξαγωγή των εκδηλώσεων “Ημέρες Άθλησης και Ψυχαγωγίας στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Κάνοε Καγιάκ Σλάλομ του Ελληνικού.

Με δύο λόγια η Μετάβαση είναι μια ατομική επιχείρηση η οποία ασχολείται με την αθλητική, ψυχαγωγική και επαγγελματική εκπαίδευση καθώς και με την εκπαίδευση των ανθρώπων που καλούνται να επέμβουν σε επείγουσες καταστάσεις, με έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τόσους φίλους – εθελοντές στο έργο της που θα ζήλευε και το μεγαλύτερο πολυεθνικό γκρούπ.

Στους ανθρώπους της λοιπόν στηρίχθηκε και στηρίζεται η Μετάβαση για την υλοποίηση όλου του προηγούμενου και μελλοντικού της έργου, με γνώμονα πάντα τον “υψηλό δείκτη παροχής υπηρεσιών”.

Μετάβαση