Η ομάδα μας

Εννιά φίλοι, μία Παρέα, μία φιλοσοφία!
Μαθητές της Μετάβασης, οι περισσότεροι από την πρώτη ημέρα και άλλοι από την δεύτερη.
Ο τρόπος λειτουργίας και ο υψηλός δείκτης παροχής υπηρεσιών της Μετάβασης τους κράτησαν κοντά από την αρχή και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την ποιότητα του ονόματος Μετάβαση στην αθλητική, ψυχαγωγική και επαγγελματική εκπαίδευση υπαίθριων δραστηριοτήτων, καθώς και για την εκπαίδευση των ανθρώπων που καλούνται να επέμβουν σε επείγουσες καταστάσεις.
Για κάποιους από αυτούς αποτελεί την κύρια ενασχόληση για κάποιους άλλους την δευτερεύουσα, παρόλα αυτά δεν σταματούν να αποτελούν την κινητήριο δύναμη της επιχείρησης.
Δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι των καλύτερων αλλά είναι οι πιο ''ψαγμένοι'' των ''ψαγμένων'', γιατί αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν και συνεχίζουν να ψάχνονται!

Η ομάδα μας
Γιάννης Χολέβας Χάρης Καζάζης Ελένη Μπουκουβάλα Ντόρα Κοτσαύτη Μίμης Γεωρβασίλης Νίκος Βόσιος Σπύρος Παναγόπουλος Στέλιος Βουνιώζος Γιώργος Μαργαρίτης

Γιάννης Χολέβας

Απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Αθηνών (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης). Αφοσιώθηκε στο καγιάκ ποταμού δημιουργώντας για την Ελλάδα όλα τα επόμενα στάδια εκπαίδευσης μετά την σχολή αρχαρίων (μέσου επιπέδου, προχωρημένων, experts , playboat, ασφάλειας και διάσωσης κ.α.).

 Προπονητής Κάνοε - Καγιάκ Α΄ κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.). Προπονητής Καγιάκ επιπέδου 4 της Βρετανικής Ομοσπονδίας Κανόε (B.C.U. / Level 4 Couch) όπως επίσης και πάροχος εκπαίδευσης της BCU για τις τεχνικές δεξιότητες (Paddle Performance Awards). Προπονητής καγιάκ σλάλομ της Αθηναϊκής Λέσχης καγιάκ. Εκπαιδευτής οδηγών Rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IRF). Εκπαιδευτής εκπαιδευτών σχολών διάσωσης ορμητικών νερών και πλυμμηρικών καταστάσεων της Rescue 3 Europe / International και εκπαιδευτής σχολών διάσωσης με σχοινιά της Rescue 3 Europe / International. Εκπαιδευτής διάσωσης φαραγγιών της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (FFME). Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης. Εκπαιδευτής προχωρημένων Πρώτων Βοηθειών σε μη αστικό περιβάλλον (ECSI). Εκπαιδευτής ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ. Υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης για το αγώνισμα του Kανόε - Kαγιάκ σλάλομ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Διευθυντής Διοργάνωσης της A’ φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλου Kανόε - Kαγιάκ 2005 και 2006 στην Αθήνα και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kανόε - Kαγιάκ σπρίντ εφήβων, νεανίδων και νέων κάτω των 23 το 2006 στην Αθήνα.

Η ενασχόληση με την εκπαίδευση στο ύπαιθρο και ιδίως στο ποτάμι (δύσκολη παροχή υπηρεσιών) τον ώθησαν στην δημιουργία της «Μετάβασης» με την ιδιαίτερη φιλοσοφία της τοποθετώντας τα προσωπικά του δεδομένα βάσει της εμπειρίας του για υψηλό δείκτη παροχής υπηρεσιών. Το ορειβατικό σκι, η ορειβασία και ο προσκοπισμός από τα αγαπημένα του χόμπι τα οποία μπήκαν στην άκρη χάριν του καγιάκ. Εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής.

Ταξίδεψε και ταξιδεύει ακόμα για την εκπαιδευτική αλλά και τεχνική του βελτίωση για καγιάκ, Rafting, διάσωση και διάσχιση φαραγγιών στις παρακάτω χώρες: Σλοβενία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία, Τσεχία, Ελβετία αλλά και την Αυστραλία (Sydney ολυμπιακή πίστα), Ισπανία και στον Καναδά (Ottawa). Γνωρίζοντας ότι ο υψηλός δείκτης παροχής υπηρεσιών χρειάζεται υψηλή τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, συνεχίζει να ταξιδεύει για να κάνει πράξη το στόχο του.

Χάρης Καζάζης

Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποταμό το 2004 ολοκληρώνοντας τη σχολή οδηγών Rafting. Μετά από 3 χρόνια πρακτικής πιστοποιείται σαν οδηγός Rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας Rafting (IRF). Το 2019 πιστοποιείται Διασώστης Ορμητικών Νερών & Πλημμυρικών Καταστάσεων της Rescue 3 Europe / International.

Το 2015 ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη διάσχιση φαραγγιών και σήμερα είναι οδηγός διάσχισης φαραγγιών επιπέδου 1 του Επαγγελματικού Οργανισμού Inernational Centre of Adventure & Nature (ICAN) και ασχολείται με την εκπαίδευση στη διάσχιση φαραγγιών.

Έχει διασχίσει αρκετά φαράγγια σε όλη την Ελλάδα και έχει συμμετάσχει μαζί με την Μετάβαση στο άνοιγμα φαραγγιού και σε βελτιώσεις αρκετών φαραγγιών. Επίσης, είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας για όλες τις σχολές Rafting.

Τα χόμπι του είναι το Καγιάκ ποταμού, σκι βουνού και το Καγιάκ Ήρεμων Νερών.

Ελένη Μπουκουβάλα

Τελειόφοιτη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Νοσηλευτικής).

Ξεκίνησε το 2017 σαν αρχάριος στη διάσχιση φαραγγιών. Αντιλήφθηκε ότι είναι αυτό που της αρέσει με αποτέλεσμα την άνοιξη του 2018 να έχει ολοκληρώσει την σχολή Αυτονόμων για όλα τα φαράγγια. Σήμερα είναι οδηγός διάσχισης φαραγγιών επιπέδου 1 του Επαγγελματικού Οργανισμού Inernational Centre of Adventure & Nature (ICAN) και ασχολείται με την εκπαίδευση στη διάσχιση φαραγγιών.

Είναι πιστοποιημένη στις Πρώτες Βοήθειες Σε Μη Αστικό Περιβάλλον (Advanced Wilderness First Aid / ECSI) και είναι εκπαιδευτής ΚΑΡΠΑ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Επίσης, έχει τελειώσει και τη σχολή οδηγών Rafting. Το 2019 πιστοποιείται Διασώστρια Ορμητικών Νερών & Πλημμυρικών Καταστάσεων της Rescue 3 Europe / International.

Έχει διασχίσει αρκετά φαράγγια σε όλη την Ήπειρο και έχει συμμετάσχει μαζί με την Μετάβαση σε βελτιώσεις αρκετών φαραγγιών.

Χόμπι της είναι η ποδηλασία και το Καγιάκ ποταμού. Είναι χρόνια βαθμοφόρος στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιωαννίνων.

Ντόρα Κοτσαύτη

Ξεκινώντας το Καγιάκ το 1997, χωρίς να έχει συνεχή ενασχόληση έχει φτάσει σε ένα στάδιο προχωρημένης Καγιάκερ με αρκετές καταβάσεις σε διαφορετικά ποτάμια.

Είναι ο άνθρωπος που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στη Μετάβαση. Αγαπημένα της χόμπι είναι η αναρρίχησης βράχου και ο χορός. Χρόνια βαθμοφόρος προσκόπων.

Ταξίδεψε στη Γαλλία τρεις φορές για βελτίωση τεχνικής. Μέλος της ομάδας διάσωσης για το αγώνισμα του Κανόε – Καγιάκ σλάλομ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Μίμης Γεωρβασίλης

Προπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών).

Ξεκίνησε το 2017 σαν αρχάριος τη διάσχιση φαραγγιών. Αντιλήφθηκε ότι είναι αυτό που του αρέσει με αποτέλεσμα την άνοιξη του 2018 να έχει ολοκληρώσει την σχολή Αυτονόμων για όλα τα φαράγγια. Σήμερα είναι οδηγός διάσχισης φαραγγιών επιπέδου 1 του Επαγγελματικού Οργανισμού Inernational Centre of Adventure & Nature (ICAN) και ασχολείται με την εκπαίδευση στη διάσχιση φαραγγιών.

Είναι πιστοποιημένος στις Πρώτες Βοήθειες Σε Μη Αστικό Περιβάλλον (Advanced Wilderness First Aid / ECSI) και είναι εκπαιδευτής ΚΑΡΠΑ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Επίσης, έχει τελειώσει και τη σχολή οδηγών Rafting.

Έχει διασχίσει αρκετά φαράγγια σε όλη την Ήπειρο και έχει συμμετάσχει μαζί με την Μετάβαση σε βελτιώσεις αρκετών φαραγγιών.

Χόμπι του είναι το σκι βουνού και το Καγιάκ ποταμού.

Νίκος Βόσιος

Τελειόφοιτος φοιτητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής).

Ξεκίνησε την άνοιξη του 2017 σαν οδηγός Rafting. Με την ενασχόλησή του με το Rafting αγάπησε το ποταμό και το περιβάλλον του με αποτέλεσμα το 2019 μετά από δεκάδες καταβάσεις να αποκτήσει την πιστοποίηση οδηγού Rafting III WW. Το φθινόπωρο 2018 ξεκίνησε να ασχολείται με τη διάσχιση φαραγγιών. Είναι πιστοποιημένος στις Πρώτες Βοήθειες Σε Μη Αστικό Περιβάλλον (Advanced Wilderness First Aid / ECSI).

Με την βοήθεια και τις γνώσεις του αναπτύχθηκε ο σημερινός ιστότοπος της Μετάβασης και είναι αυτός που ασχολείται με τις «ηλεκτρονικές» απαιτήσεις που χρειάζονται να υλοποιηθούν.

Είναι χρόνια στέλεχος στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ως χόμπι έχει τα ταξίδια και τον παραδοσιακό χορό.

Σπύρος Παναγόπουλος

 

Απόφοιτος του ΤΕΙ Αθηνών (Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης).

Ξεκίνησε το 1994 να ασχολείται με το Καγιάκ και το 1998 ήταν ο πρώτος εκπαιδευτής Καγιάκ της Μετάβασης.

Προπονητής Καγιάκ επιπέδου 2 της Βρετανικής Ομοσπονδίας Κανόε (B.C.U. / Level 2 Coach) καθώς επίσης και οδηγός Rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας Rafting (IRF) και Διασώστης Ορμητικών Νερών και Πλημμυρικών Καταστάσεων της Rescue 3 Europe / International. Μέλος της ομάδας διάσωσης για το αγώνισμα του Κανόε – Καγιάκ σλάλομ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Αγαπημένα του χόμπι είναι το ποδήλατο βουνού, σκι και η διάσχιση φαραγγιών. Ταξίδεψε για Καγιάκ στα περισσότερα ποτάμια της Ελλάδας καθώς και σε πίστες και ποτάμια της Γαλλίας, Αυστρία και Πυρηναία.

Στέλιος Βουνιώζος

Λάτρης του Καγιάκ και γενικότερα των σπορ του ποταμού. Απαραίτητος για το δημιουργικό του μυαλό, αλλά και τις τεχνικές του γνώσεις σε θέματα «εκτός ποταμού», είναι ο άνθρωπος που θα υλοποιήσει κάθε κατασκευαστική μας «ανησυχία».

Οδηγός Rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας Rafting (IRF) Διασώστης Ορμητικών Νερών και Πλημμυρικών Καταστάσεων της Rescue 3 Europe / International. Μέλος της ομάδας διάσωσης για το αγώνισμα του Κανόε – Καγιάκ σλάλομ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Αγαπημένα του χόμπι το σκι και το τένις. Ταξίδεψε για Καγιάκ στα περισσότερα ποτάμια της Ελλάδας καθώς και σε πίστες της Γαλλίας.

Γιώργος Μαργαρίτης

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Plymuth (Διοίκηση και Οικονομικών). Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνος της ομάδας που παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης της εταιρίας ICAP.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το Καγιάκ ποταμού για αναψυχή το 1998. Εξελίχθηκε σε εκπαιδευτής Καγιάκ της Μετάβασης.

Είναι Διασώστης Ορμητικών Νερών και Πλημμυρικών Καταστάσεων της Rescue 3 Europe / International. Μέλος της ομάδας διάσωσης για το αγώνισμα του Κανόε – Καγιάκ σλάλομ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Αγαπημένα του χόμπι είναι η γυμναστική, η ποδηλασία καθώς και το trekking. Ταξίδεψε για Καγιάκ στα περισσότερα ποτάμια της Ελλάδας καθώς και σε πίστες και ποτάμια της Γαλλίας, Σλοβενίας και Νορβηγίας.