ECSI_ADVANCED WILDERNESS FIRST AID TRAINING COURSE

Wilderness Εκδηλώσεις

10 ΑΠΡ ΣΤΙΣ 9 Π.Μ. – 13 ΑΠΡ ΣΤΙΣ 10 Μ.Μ.

Η Μετάβαση και η First Aid Training Greece, διοργανώνουν στην Κρήτη στην περιοχή του Ρεθύμνου (το ακριβές μέρος θα ανακοινωθεί αργότερα) την σχολή Wilderness First Aid / Advanced (Πρώτες βοήθειες σε μη αστικό περιβάλλον / Προχωρημένο επίπεδο) από 10-13.04.2023.
Ενδεικτικό πρόγραμμα:
Δευτέρα 10.04_Ώρα 09.00 – 21.00
Τρίτη 11.04_Ώρα 09.00 – 21.00
Τετάρτη 12.04_Ώρα 10.00 – 24.00 (και νυχτερινή εκπαίδευση / σενάρια)
Πέμπτη 13.04_Ώρα 10.00 – 22.00
Το περιεχόμενο βασίζεται στις Κατευθυντήριες Οδηγίες του Wilderness Medical Society (WMS) και έχει εκπονηθεί και πιστοποιείται από το Emergency Care and Safety Institute (ESCI) με την έγκριση του American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS) και του American College of Emergency Physicians (ACEP).
Στόχος της σχολής :
Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στους βασικότερους τομείς των Α΄ Βοηθειών για την άγρια φύση, κάνοντας χρήση του πιο απλού και λιτού εξοπλισμού (καθότι δεν υπάρχει στην άγρια φύση, η άνεση μεταφοράς) με μότο με λίγα μπορώ να κάνω πολλά και με πολλά μπορεί να κάνω περισσότερα).
Σε ποιούς απευθύνεται :
Σε όσους αρέσκονται να βρίσκονται στην φύση, μακριά από το Αστικό περιβάλλον, είτε γιατί εκεί είναι η δουλειά τους είτε γιατί βρίσκονται στην φύση για αναψυχή. Η απαραίτητη εκπαίδευση λοιπόν για τους επαγγελματίες των υπαιθρίων δραστηριοτήτων αλλά και όχι μόνο.
Έντυπο υλικό :
Οι συμμετέχοντες μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής και της σχετικής προκαταβολής ( πριν την έναρξη της σχολής) θα παραλάβουν ταχυδρομικώς το βιβλίο της σχολής (480 σελίδων) Wilderness First Aid / Sixth Edition στην Αγγλική Γλώσσα, προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν πριν την σχολή ώστε να υπάρξει μια αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία. Συγχρόνως με το βιβλίο θα παραλάβουν επίσης και τα κεφάλαια 2 & 3 του βιβλίου μεταφρασμένα στα Ελληνικά, μαζί με όλους τους συνοπτικούς πίνακες αντιμετώπισης όλων των περιστατικών που υπάρχουν στο βιβλίο.
Ενδεικτικά θέματα εκπαίδευσης:
Εισαγωγή στις Πρώτες Βοήθειες σε μη αστικό περιβάλλον
Δράση σε επείγον περιστατικό
Αξιολόγηση θυμάτων και επείγουσα φροντίδα
Φροντίδα σε αιμορραγία, πληγές, και εγκαύματα
Τραυματισμοί της κεφαλής και του προσώπου
Τραυματισμοί οστών, αρθρώσεων και μυών
Κυκλοφορικά Επείγοντα
Αναπνευστικά Επείγοντα
Νευρολογικά Επείγοντα
Διαβητικά Επείγοντα και Αλλεργικές αντιδράσεις
Επείγοντα στο Νερό
Βελτίωση των πιθανοτήτων επιβίωσης
Φυσικοί και Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι, κλπ.
Διάρκεια / Τοποθεσία υλοποίησης
40 ώρες. Η σχολή περιέχει θεωρητικά μαθήματα κατά το 1/3 της διάρκειάς της, που θα υλοποιηθούν στην περιοχή του Ρεθύμνου και τα υπόλοιπα 2/3 της διάρκειάς θα υλοποιηθούν στο ύπαιθρο σε περιοχές πέριξ του Ρεθύμνου. Καθώς επίσης περιέχει και νυχτερινή εκπαίδευση / αντιμετώπιση περιστατικών.
Διαδικασία αξιολόγησης συμμετεχόντων :
Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων θα γίνεται καθ όλη την διάρκεια της σχολής μέσα από την πρακτική εξάσκηση των διδασκομένων, αλλά θα υπάρξει και πρακτική εξέταση ανά συμμετέχοντα την τελευταία ημέρα καθώς και ένα γραπτό τεστ.
Εκπαιδευτής της σχολής :
Θα είναι ο Γιάννης Χολέβας,Wilderness First Aid Instructor / ECSI
Προαπαιτούμενα :
Πιστοποιητικό σεμιναρίου ΚΑΡΠΑ
Κόστος :
Το κόστος ανά συμμετέχοντα είναι 340 ευρώ και περιλαμβάνει:
Το εκπαιδευτικό προσωπικό, το βιβλίο του οργανισμού, την πιστοποίησή διάρκειας δύο ετών, καθώς και τον ατομικό και ομαδικό εξοπλισμό Α΄ Βοηθειών που θα χρησιμοποιηθεί στην σχολή.
Οι κρατήσεις:
Για την παρακολούθηση της σχολής χρειάζεται:
Να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο που ακολουθεί https://www.kayakmetavasi.gr/…/wilderness_course…/
μέχρι και την Δευτέρα 03/04/2023.
Κατάθεση προκαταβολής 100 ευρώ, μέχρι και την Δευτέρα 03/04/2023, στον παρακάτω λογαριασμό: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΑΡ. ΛΟΓ.– IBAN GR3901105250000052500109799 – ΚΩ∆. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ – BIC ETHNGRAA – ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@kayakmetavasi.gr.
Το οικονομικό υπόλοιπο για την παρακολούθηση της σχολής θα καταβληθεί, κατά την διάρκεια της σχολής.
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για την πραγματοποίηση της σχολής: δέκα (10) άτομα.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: +306944656029 ή στο email : info@kayakmetavasi.gr
Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μέχρι και δέκα ημέρες πριν την πραγματοποίηση της σχολής επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό. Αν η ακύρωση γίνει από δέκα ημέρες έως και επτά ημέρες πριν την έναρξη της σχολής επιστρέφεται το μισό (50%) καταβληθέν ποσό. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει το τελευταίο εξαήμερο πριν την έναρξη της σχολής το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.
Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.
Σας περιμένουμε στην Κρήτη / Ρέθυμνο “για να κάνουμε το σύνθετο απλό και το απλό απλούστερο” !!!

Μετάβαση