ΣΧΟΛΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Rescue3Int

ΣΧΟΛΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Rescue3Int

Rescue 3 International
Η Rescue 3 International είναι ο μεγαλύτερος διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός διάσωσης, που πραγματοποιεί σχολές για αντιμετώπιση καταστάσεων σε άγρια νερά, πλημμύρες, χείμαρρους κ.α. Η ποιότητα των υπηρεσιών της Rescue 3 International καθώς και η πρακτική και θεωρητική αρτιότητα των σχολών της έχει σαν αποτέλεσμα την συνεχή ανάπτυξη και εξάπλωση της. Σήμερα έχει αντιπρόσωπους σε παραπάνω από 32 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, Ελβετίας , Ιταλίας, Ιαπωνίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Νέας Ζηλανδίας κ.α.
Από το 1991, όταν άρχισε την διεθνή δράση της, η Rescue 3 International έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 100.000 άτομα σε τεχνικές διάσωσης στο περιβάλλον των άγριων νερών.
Η ύλη των σχολών της Rescue 3 International ανανεώνεται συνεχώς ακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της διάσωσης. Το περιεχόμενο τους είναι διαμορφωμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Εθνικής Ένωσης Πυρόσβεσης και Προστασίας των Η.Π.Α. (NFPA). Οι σχολές έχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης: επίπεδο εξοικείωσης, επίπεδο συμμετοχής σε διάσωση χαμηλού ρίσκου, επίπεδο συμμετοχής σε διάσωση υψηλού ρίσκου.

Rescue 3 Greece
Στα τέλη του 2003 η «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» εξασφαλίζει για την Ελλάδα την αντιπροσωπεία του διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού διάσωσης Rescue 3 International. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η δυνατότητα παρακολούθησης σχολών διάσωσης διεθνών προδιαγραφών για πρώτη φορά στην χώρα μας. Οι σχολές αυτές απευθύνονται σε: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ομάδες διάσωσης, Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικό Στρατό, Ναυαγοσώστες, Οδηγούς Rafting, εκπαιδευτές καγιάκ, συνοδούς καταβάσεων και γενικά άτομα που δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον των ορμητικών νερών.

Διαβάστε περισσότερα για τις προγραμματισμένες σχολές πατώντας πάνω στη σχολή που σας ενδιαφέρει:

Awareness: Rope Rescue Objectives / Εισαγωγή στην Χρήση και την Τεχνική των Σχοινιών Διάσωσης

Swiftwater First Responder / Εισαγωγή στα ορμητικά νερά

Swiftwater Rescue First Responder / Εισαγωγή στην διάσωση στα ορμητικά νερά

— ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ — Swiftwater Rescue Technician Unit 1 / Διασώστης ορμητικών νερών

Whitewater Rescue Technician Διασώστης άγριων νερών

Swiftwater Rescue Technician Advanced / Προχωρημένος Διασώστης Ορμητικών Νερών