Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η Μετάβαση ιδρύθηκε το 1997 από τον Γιάννη Χολέβα, με αποκλειστικό αντικείμενο δραστηριοτήτων τα μαθήματα καγιάκ “άγριων νερών” όλων των κατηγοριών με βάση τα διεθνή πρότυπα. Μέχρι το 2002 ο μεγάλος αριθμός δραστηριοτήτων με εκδρομές σε όλα τα ποτάμια της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού καθώς και η εκπαίδευση νέων ανθρώπων στο χώρο του ποταμού από τη σχολή μας ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα. Από τα μέσα του 2002 η Μετάβαση επεκτάθηκε στο χώρο των υπαίθριων εναλλακτικών δραστηριοτήτων (rafting, mountain bike, rappel, κτλ).

Στα τέλη του 2003 η επιχείρηση εξασφαλίζει για την Ελλάδα την αντιπροσωπεία του διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού διάσωσης Rescue 3 International. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η δυνατότητα παρακολούθησης σχολών διάσωσης διεθνών προδιαγραφών για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Στις δραστηριότητές της προστίθενται: η υλοποίηση των Παγκοσμίων Κυπέλλων Κάνοε Καγιάκ Σλάλομ (2005, 2006) στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Κάνοε Καγιάκ Σλάλομ του Ελληνικού και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κάνοε Καγιάκ Ήρεμων Νερών (2006) στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Από τον Ιανουάριο του 2007 και μέχρι σήμερα, ο Γιάννης Χολέβας αναλαμβάνει την Διεύθυνση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης Κάνοε Kαγιάκ Σλάλομ του Ελληνικού, από την ανώνυμη εταιρεία Πάρκα Αναψυχής & Αθλητισμού Ελληνικού, που έχει την εκμετάλλευση της εν λόγω εγκατάστασης (από τον Ιανουάριο 2007), με στόχο την λειτουργία της Ολυμπιακής Πίστας, συγχρόνως με την κατασκευή του μεγαλύτερου Υδροπάρκου της Ευρώπης αλλά και του μεγαλύτερου Θεματικού Πάρκου των Βαλκανίων.

Έτσι λοιπόν η Μετάβαση από το 2007 και μετά ασχολείται με τις Σχολές Διάσωσης Ορμητικών Νερών, αλλά και με τις Σχολές Οδηγών Rafting και Πιστοποιήσεις Οδηγών Rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας Rafting.

Σε σχέση όμως λοιπόν με το καγιάκ ο Γιάννης Χολέβας επειδή δεν κάθεται “ποτέ ήσυχος” και ενόψει της αναμενόμενης λειτουργίας της Ολυμπιακής Πίστας, δημιουργεί στις αρχές του 2008, την εκδήλωση “Ημέρες Άθλησης και Ψυχαγωγίας”, με συμμετοχή 20 ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων κάνοε καγιάκ σλάλομ , περί των 2000 επισκεπτών μαθητών (δωρεάν διαδραστικό πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη του κάνοε καγιάκ σλάλομ), και 2000 επισκεπτών για την δραστηριότητα του ράφτινγκ, καθώς και 100 περίπου καγιάκερ οι οποίοι τίμησαν δεόντως την Ολυμπιακή Πίστα του Ελληνικού αλλά και τις σχετικές σχολές αρχαρίων και μέσου επιπέδου. Η επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης την έκανε θεσμό και λόγω καθυστέρησης των έργων κατασκευής στην εγκατάσταση, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το 2010 και το 2011, με μεγαλύτερη ακόμα επιτυχία.

Και επειδή η αγάπη για το καγιάκ, του προαναφερόμενου δεν σταματά ποτέ, στις δραστηριότητες της Πάρκα Αναψυχής και Αθλητισμού Ελληνικού Α.Ε., μαζί με την Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ, προστέθηκε και η διοργάνωση του 2ου Κayak River Festival το 2010, στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Κάνοε Καγιάκ Σλάλομ του Ελληνικού (με την συμμετοχή 300 παιδιών που συμμετείχαν διαδραστικό πρόγραμμα με θέμα το καγιάκ, αλλά και 800 περίπου ενηλίκων που χάρηκαν τις δραστηριότητες στην λίμνη ηρεμίας και στην πίστα ορμητικών νερών).

Έτσι λοιπόν και μετά από μια πενταετία “ήσυχης ενασχόλησης” με το καγιάκ και λόγω του ότι η εν λόγω Ολυμπιακή Εγκατάσταση ξαναγυρίζει στο Ελληνικό κράτος με στόχο την “καλύτερή της αξιοποίηση”, η Μετάβαση επιστρέφει από τον Σεπτέμβριο του 2011 στην εκπαίδευση του καγιάκ με στόχο την ενεργοποίηση ξανά όλων των σχολών και δραστηριοτήτων γύρω από το καγιάκ. Παράλληλα εξακολουθεί πραγματοποίηση των σχολών Διάσωσης Ορμητικών Νερών της Rescue 3 International, αλλά και των σχολών οδηγών Rafting και των σχετικών πιστοποιήσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Rafting (IRF).

Συνοψίζοντας λοιπόν, η Μετάβαση με δεκαπέντε χρόνια ζωής στην εκπαίδευση και παροχή υπηρεσιών στον χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων είναι μια ατομική επιχείρηση, με έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τόσους φίλους – εθελοντές στο έργο και την φιλοσοφία της, που θα ζήλευε και το μεγαλύτερο πολυεθνικό γκρούπ. Στους ανθρώπους της λοιπόν στηρίχθηκε και στηρίζεται η Μετάβαση για την υλοποίηση όλου του προηγούμενου και μελλοντικού της έργου, με γνώμονα πάντα τον “ειλικρινά υψηλό δείκτη παροχής υπηρεσιών”.

Η Ιστορία μας σε εικόνες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ…